Suntem mereu pe fuga si nici vorba sa ne facem timp pentru
unele lucruri iar gatitul e un exemplu cat se poate de bun. Traim in secolul
vitezei iar asta poate avea uneori si parti mai putin bune. Fie ca este vorba
de desert, mic dejun. pranz sau cina, eu prefer mancarea preparata proaspat,
acasa, chiar de catre mine. Sunt mereu dispusa sa incerc retete noi iar cea pe
care vreau sa vi-o impartasesc astazi nu este creatie proprie, recunosc, am
furat-o si am modificat umpic cantitatile. Vremea de astazi e de-a dreptul
deprimanta si ca sa mai inveselesc atmosfera m-am apucat de gogosele. Un desert
ce acompaniaza perfect o cafea calda,
parfumat, ieftin, rapid de facut si mai ales usor! E solutia salvatoare pentru
nepriceputii ca mine intr-ale dulcegariilor de acest gen. Toate ingredientele
de mai jos se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Aluatul va avea
consistenta unei smantani, va fi mai moale. Aluatul se poate pune intr-o tava
speciala de facut gogosi, ca cele americane, cu gaura sau se poate pune si in
forma pentru briose, hartie de briose (cum am facut eu) dupa care se baga la
cuptor pana se rumenesc. Nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul
fiecaruia si de temperatura pe care ne-o reglam.
Ingrediente:
- 230 grame faina
- un pliculet de praf de copt
- un varf de sare
- 130 – 150 grame zahar/ mai bine zis dupa gustul fiecaruia
- 2 oua
- 100 de grame de unt topit si racit (nu conteaza cat este
de gras, eu am folosit untar)
- 150 ml de lapte batut (eu am pus cat echivalentul unei
cesti mari de cafea)
- o esenta de rom/
merge bine si de vanilie
- coaja de lamaie rasa (optional)
- o conserva de ananas maruntit si stors foarte bine
0 comentarii